Paștele-sărbătoarea învierii și a luminii

,, Prin pomi e ciripit și cânt, 

Văzduhu-i plin de-un roșu soare, 

Și salciile-n albă floare 

E pace-n cer și pe pământ. 

Răsuflul cald al primăverii 

Adus-a zilele-nvierii”. 

Primăvara e considerată anotimpul renașterii. În această mult așteptată  perioadă a anului, totul ne uimește prin prospețimea și frumusețea sa: floarea, iarba, pomul, pasărea, albina, omul. Toți sunt în așteptarea unei mari minuni, care în lumea creștină e numită sărbătoarea Învierii Domnului Isus Hristos – Paștele. 

În ȘP or.Florești, suflul acestei sfinte sărbători a fost simțit și trăit, la propriu și figurat, datorită decorului original, creat de Apostol Zinaida și unui grup de elevi talentați, din grupele: 122, 322, 422, 722, 921, care au participat în cadrul activității, cu genericul: ,,E Paște…E pace-n cer și pe pământ…”Au redat momente emoționante din viața lui Isus, prin scenete, au cântat și recitat poezii, reușind să capteze atenția publicului, să-l transfere imaginar într-o lume tainică a credinței.  Prezența  în scenă a   doamnelor Ana Slutu și  Aliona Mașurceac care nu doar i-au  pregătit pe elevi, dar și s-au implicat activ, interpretând melodii tematice, alături de ei, a fost un moment educativ, de mare pondere și va rămâne pentru totdeauna în sufletele acestora. 

Un buchet de flori, dar și de emoții pozitive au transmis publicului cei mai mici participanți, care au amintit tuturor despre Florii, una din marile sărbători creștine. 

Doamna Elena Buharev, director adjunct instruire și educație, luând cuvânt în fața elevilor, a menționat relevanța  sfintei sărbători, i-a îndemnat pe toți să manifeste dragoste, bunătate și iertare, dar și  a atras atenție asupra comportamentului  în timpul vacanței de Paști, în familie, societate etc. 

Domnul Veaceslav Crețu, directorul instituției a mulțumit participanților  și cadrelor didactice, pentru implicare, colaborare și prestație scenică la nivel înalt  și i-a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia sărbătorilor pascale. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *