Tencuitor.Placator cu plăci

Tencuitorul. Plactor cu plăci este persoana care îmbină necesitatea, folosința și frumusețea oricărei construcții, de asemenea o vizibilitate cât mai plăcută, odată ce a fost “îmbrăcată” predă construcției un veşmânt extrem de plăcut și necesar, ceea ce crează niște condiții vitale mult mai pozitive. Tot de ce ai nevoie pentru a deveni un tencuitor placator cu plăci adevărat sunt: Creativitatea, starea fizică bună a corpului și dorința de a crea ceva plăcut și frumos.

Pentru a obține calificarea de “TencuitorPlacator cu plăci”, ai de studiat 3 ani, iar la absolvire, obții o bază bună de cunoștințe și abilități practice, confirmate prin documentul eliberat de către Ministerul Educației Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

În ultimii 3 ani, Școala Profesională participă activ în diferite proiecte europene, fapt ce a permis creșterea serviciilor la un nivel destul de înalt, dotând atelierul școlii cu toate necesare, începând cu instrumente manuale și până la echipamente electrice performante (nivelă cu laser, malaxor, betonieră), ne străduim să ajungem la standardele europene, pentru a transmite tuturor studenților cunoștinte de calitate, abilități recunoscute în cele mai renumite țări ale lumii. Deci fii pe pace, alegerea pe care o faci duce pe un drum bun, ce îți oferă o meserie care a fost, este și va fi cerută pe piața muncii, nu rata șansa – aplică acum !

Finalitățile programului de formare profesional

 1.  Respectarea măsurilor de protecție a muncii;
 2. Cunoașterea materialelor de construcție;
 3. Cunoașterea tipurilor de mortar;
 4. Cunoașterea tehnicilor de aplicare a straturilor de tencuială;
 5. Cunoașterea normelor de lucru;
 6. Cunoașterea diferitor tipuri de izolare;
 7. Cunoașterea influenței mediului ambiant asupra lucrărilor de tencuială;
 8. Cunoștințe și abilități de utilizare a instrumentelor și utilajului de specialitate;
 9. Cunoștințe și abilități de executare a lucrărilor decorative ( mosaic, ornamente decorative, plaster de marmura, etc ;
 10. Cunoștințe și capacități de studiere a desenelor tehnice;
 11. Cunoștințe de bază a utilajului electric

Plan de studii

Curriculum Tencuitor.

Curriculum Placator cu plăci

PDS a meseriei TP2