Traficul de ființe umane – flagel al societății moderne

În perioada 18-25.10.2023, în Republica Moldova s-a desfășurat campania națională ,,Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Comuntatea educațională a Școlii Profesionale din Florești s-a implicat activ în cadrul acestui eveniment, prin desfășurarea diverselor activități. În sala de festivități, elevii instituției împreună cu cadrele didactice au participat la seminarul informativ, cu genericul: ,, Prevenirea traficului de ființe umane”, desfășurat de formatorii Grecu Vera, psiholog, Buharev Elena, director adjunct instruire și educație și Vascauțan Sergiu, profesor de istorie și educație civică.Informația prezentată cu mult profesionalism, va ajuta elevii să fie atenți, precauți și vigilenți pentrua a nu deveni victime ale acestui fenomen dezastruos. În toate grupele s-a discutat subiectul nominalizat la orele de dirigenție, iar cei mai ingenioși și talentați elevi au elaborat gazete de perete, mesajul cărora este: Spunem ,,NU” traficului de ființe umane.  

În incinta bibliotecii, au fost oformate expoziții de ziare, reviste, cărți care au elucidat etapele traficului de ființe umane, dar și consecințele acestuia. Bibliotecarii, Roman Natalia și Spolitac Zinaida, au  discutat despre traficul de ființe umane în rândul adolescenților, împreună cu un grup de elevi care au fost foarte activi, au răspuns la întrebări și au prezentat soluții pentru situații dificile, menționând acțiunile care i-ar proteja de potențialii traficanți. 

 Foarte binevenit a fost filmulețul cu un mesaj relevant și dureros despre soarta celor traficați, difuzat la televizorul din holul instituției. 

Activitățile enumerate mai sus au avut drept scop informarea elevilor ȘP din Florești despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane., precum și identificarea mecanismelor de luptă împotriva acestui flagel al societății contemporane. 

O persoană informată este o persoană salvată! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *