Generații față-n față

Luna lui februarie este considerată,  “Luna întâlnirilor cu absolvenții”. Fiecare școală alege o zi,  în care absolvenții  își dau întâlnire cu foștii colegi și profesori, pentru a depăna amintiri și a vorbi despre realizările de peste ani. A devenit deja o tradiție ca an de an absolvenții Școlii Profesionale or.Florești să se reîntoarcă în clasele şi băncile care acum nu mai sunt ale lor, dar care nu demult le erau confidente la bine și la rău, la studii și la năzbâtii.  

Întâlnirea emoționantă între generații, momentele de aducere aminte din anii de școală au fost pline de emoții, iar actualii  discipoli   au pregătit pentru foștii elevi  mai multe surprize   plăcute, cântece despre anii de școală, un mic filmuleț creat din  fotografii  cu  ei și cadre didactice din diferiți ani, precum și de la activități, care reprezintă  o mică parte   a  istoriei  școlii,  în cei 56 de ani de existență. 

Pe final, foștii absolvenți  au mulțumit tuturor cadrelor didactice  pentru cunoștințele dobândite  în anii de școală, grija părintească, sprijinul și stimul etern. Cunoștințele și practicile dobândite în cadrul orelor de studii, i-au ajutat pe unii dintre ei, nu doar să se  dezvolte profesional,  dar și să avanseze în carieră, considerându-se, astăzi,  oameni  împliniți și fericiți, datorită și  Dumnealor. 

La sfârșitul activității, foștii absolvenți au făcut o poză de grup, după care au fost invitați la o ceașcă  de cafea. La despărțire,  Domnul Veaceslav Crețu directorul instituției, le-a mulțumit pentru participare, urându-le  multă  sănătate, viață  lungă, asigurându-i totodată că sunt așteptați la școala  dragă, cu ușile mereu deschise, ori de câte ori vor avea posibilitate.  

P.S. Și totuși rădăcinile fiecărui om încep de pe băncile școlii. Mai frumoase și mai amuzante decât clipele petrecute la școală nu vom mai avea niciodată. Din tot ce a fost cândva frumos și interesant, rămâne doar o amintire pe care o trăim asemeni unui vis. (text preluat)          

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *