Daruri pentru eleviii de la Școala Profesională Florești

Marți, 1 august 2023, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, însoţit de PC preot Dorian Revenco, protopopul de Bălţi, și PC protoiereu mitrofor Ilie Munteanu, parohul bisericii „Înălţarea Domnului” din oraşul Floreşti, a făcut o vizită la Școala Profesională din orașul Florești (director – dl Veaceslav Crețu). 

Clericii Episcopiei de Bălți au dus în dar, pentru elevii de la Școala Profesională, pachete cu haine donate de creștinii din comunitatea românească „Sfântul Antonie cel Mare” și „Sfântul Ierarh Iacob Putneanul” din localitatea Saint Gallen, Elveția (paroh – PC preot Mihail Adam) și un lot de produse alimenatare  . 

PS Antonie a menționat că pachetele cu haine vin din Elveția, unde buni creștini cu inimă darnică le-au adunat pentru elevii din Florești, specificând că produsele alimentare au fost donate de către Pcuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor, un părinte care ține mult la Basarabia și este cunoscut prin faptele sale de ajutorare a celor nevoiași. PS Antonie a mai menționat că darurile au ajuns la Florești cu ajutorul Asociației pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți, a cărui președinte, domnul Mihail Verhovețchi, se implică mult în acte de binefacere, susținând substanțial și activitatea filantropică a Episcopiei de Bălți. 

Preasfinţitul Părinte Antonie a înmânat cu această ocazie și o bursă „Mecena Vasile Stroescu” unei eleve de la ȘP or.Florești. Tânăra bursieră a primit din partea ierarhului Episcopiei de Bălţi şi o Carte de Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă. PS Antonie a donat câte o Carte de Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă și domnului director, Veaceslav Crețu, și doamnei Elena Buharev, director adjunct pentru instruire practică și practică în producere.  

Domnul director, Veaceslav Crețu, a mulţumit membrilor comunității „Sfântul Antonie cel Mare” și „Sfântul Ierarh Iacob Putneanul” din Saint Gallen, Elveția, și Pcuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, pentru daruri, și Asociației pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți și clericilor Episcopiei de Bălți pentru că au adus darurile la Florești, menționând că aceste daruri vor fi de mare folos pentru elevii de la Școala Profesională din orașul Florești, unii dintre ei fiind orfani. Domnul director a mulțumit și pentru bursa acordată elevei de la instituția pe care o conduce, menționând că tânăra este o elevă harnică la carte. Cuvinte de mulţumire pentru bursa primită a rostit și domnișoara bursieră. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *