Ziua Ușilor Deschise-2023

A devenit o tradiție frumoasă ca  Școala Profesională or.Florești să-și  deschidă larg ușile pentru toți doritorii, pentru a participa la activitatea ,,Ziua Ușilor Deschise”. În anul curent de studii, la acest eveniment semnificativ, au participat peste o sută de absolvenți ai ciclului gimnazial din instituțiile raionului Florești, dar și din raioanele vecine: Liceul Teoretic ,,Ion Creangă”, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ,,Miron Costin”,  Gimnaziul Vărvăreuca, Gimnaziul Prodanești, Gimnaziul Stoicani, raionul Soroca. Elevii au fost familiarizați cu oferta educațională a instituției, au vizitat auditoriile, laboratoarele  și atelierele destinate pentru desfășurarea procesului educațional, dar și căminele studențești, sala de sport, sala de festivități,  campusul bine amenajat cu lucrări confecționate în cadrul orelor de instruire practică la  meseria ,,Electrogazosudor-montator. Tăietor cu gaze.” În hol, la micul ecran au rulat filmulețe promoționale despre ȘP or.Florești, elaborate de elevii de la meseria ,,Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor. Operator Introducere, validare și prelucrare date”. Cei  cointeresați  de a cunoaște mai bine tainele unei  meserii, au participat la activități de master class, încercând să capete abilități de conducere a unui tractor, a unui automobil, de tencuire a unei suprafețe, de tăiere a metalului.  Participanții  mai activi au fost decernați cu diplome de mențiune, din partea administrației instituției. Ziua s-a finalizat cu servirea unui prânz delicios în cantina școlii. Deci, pentru o zi, absolvenții claselor a IX, s-au simțit elevi ai ȘP or.Florești! 

 La activitate, au fost prezenți reprezentanții ANOFM Florești, parteneri fideli ai instituției care au desfășurat un seminar informativ cu elevii ȘP or.Florești, dar și cu oaspeții,  privind orientarea profesională și ghidarea în carieră. 

 În premieră, în vizită, la ȘP or.Florești au fost și 85 de elevi din clasele I și II, de la Școala Primară din or.Florești. Acest fapt vine să confirme ideea că conceptul  de  orientare  profesională și ghidare în carieră trebuie promovat de la o vârstă fragedă pentru a facilita alegerea traseului profesional al  absolventului, care, ajuns la finalitatea studiilor gimnaziale să facă o alegere corectă. 

Conform rezultatelor unui sondaj de opinie,  invitații  s-au convins că ȘP or.Florești este o  instituție modernă  care oferă condiții bune și sigure beneficiarilor săi pentru desfășurarea studiilor și obținerea competențelor profesionale,  contribuind astfel la formarea acestora ca specialiști calificați pentru piața muncii din țară și de peste hotare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *